Laten we samen impact maken!

Welkom bij Area of People, waar passie voor sociale impact samensmelt met digitale innovatie. Onze missie? Een wereld creëren waar mensen zich thuisvoelen door met ons platform verbinding en samenwerking te faciliteren tussen bewoners en vastgoedpartijen.

Ons team zet zich dagelijks in om onze klanten en gebruikers te ondersteunen bij het bouwen aan betrokken communities in woon- en werkomgevingen, met meetbare sociale impact als drijvende kracht. We stappen uit de gebaande paden om duurzame verandering te brengen.

IMG-20231104-WA0062
Evi-bewonersdag-klein
20230413_120139
Team van Area of People op de Wocoda
IMG-20240404-WA0009

Ons verhaal

In 2018 zagen Joan Ronner en Gijs Liu een unieke kans in de vastgoedmarkt: het verbinden van bewoners met elkaar en met vastgoedeigenaren om de leefbaarheid van woongebieden te verbeteren.

 

Gijs: “Vastgoedbeleggers en woningcorporaties hebben te maken met grote uitdagingen, zoals de sociale cohesie in wijken die afneemt, klimaatverandering en stijgende kosten. Uitdagingen die je alleen kunt oplossen als je met bewoners en lokale partners samenwerkt. We zagen echter dat er een gebrek was aan dialoog tussen alle betrokken partijen over verbeteringen in de woonomgeving."

 

Joan en Gijs zagen een enorm potentieel in de betrokkenheid van bewoners. Als bewoners verbonden en betrokken zijn bij de woonomgeving, heeft dit direct impact op de sociale cohesie en leefbaarheid.

 

Joan: “Mensen willen graag wonen en werken op een fijne plek waar ze zich thuis voelen. Zij weten heel goed wat daarvoor nodig is en kunnen daar ook bij helpen. Door dit potentieel van mensen te benutten, bouw je samen aan fijne woon- en werkomgevingen én verhoog je tegelijkertijd de waarde van je vastgoed.”

Om verbinding op een toegankelijke manier te kunnen faciliteren ontwikkelden ze een digitaal platform waarbij ze zich hebben laten inspireren door de sociale structuren van een dorp. Zo ontstond het idee van een Micro-dorp, een digitale omgeving waarin bewoners met elkaar en met vastgoedpartijen digitaal verbonden zijn, waardoor ze elkaar gemakkelijk kunnen vinden en als partners kunnen samenwerken.

 

Gijs: “Bewoners communiceren via social mediakanalen waardoor vastgoedprofessionals geen idee hebben van wat er speelt in hun gebouwen, is het omslachtig om voorzieningen te ontsluiten en kunnen ze niet samenwerken met bewoners. Daarnaast kunnen ze met ons platform sociale data verzamelen waarmee ze ook de impact kunnen zien van hun inspanningen.”

 

Door ESG-regelgeving en financierders die steeds meer eisen stellen, wordt het aantonen van de sociale impact van vastgoed steeds belangrijker. Area of People helpt vastgoedpartijen grip te krijgen op deze uitdaging door ze te ondersteunen bij het bouwen aan digitale community’s en het maken van meetbare sociale impact.

Ons team

Voel je thuis bij het Area of People team! Een diverse mix van mensen. Bij Area of People werk je met gedreven professionals die graag de wereld een beetje beter maken. We zijn toegankelijk, professioneel en betrokken bij het werk wat we doen

Area-of-People-Joan-3 Joan Ronner CEO en Founder
Area-of-People-Gijs-2 Gijs Liu Sales en Founder
Area-of-People-Charlotte-3 Charlotte Verschoor Client Succes Manager
Area-of-People-Jeroen Jeroen Ketelaar Tech Lead en CISO
Area-of-People-Rens-3 Rens Huybregts Community Coach
Area-of-People-Bibi-2 Bibiëlle Altink Marketing en Communication
Area-of-People-Jelena-3 Jelena de Jong Junior Community Coach
Area-of-People-Eleandre Elandré van der Gryp Office Manager
Area-of-People-Chris Christian Ruigrok Full-stack Software Engineer
Area-of-People-Feye Feye Zuidema UX/UI Designer
Area-of-People-Joao João Dias iOS Software Engineer
Area-of-People-Matheus Matheus Neves QA Software Engineer
Area-of-People-Douglas Douglas Motta Android Software Engineer
Area-of-People-Diogo Diogo Martins Frontend Software Engineer
Area-of-People-Ricardo-2 Ricardo da Silva Backend Software Engineer